Messu Pop-Up ja SOFT

Näyttelyiden yhteinen tiedote (PDF, 132 kt)

Messu Pop Up Sepän talossa 10.-12.10.2014

Raumalaisten taiteilijoiden osasto ”Taiteilijoiden Rauma” oli esillä Turun kirjamessuilla. Osasto erottui edukseen värikylläisyydellään ja runsaalla otoksella raumalaisesta taiteesta. Nyt teokset on mahdollista nähdä Sepän talon (Alfredinkatu 3) näyttelyssä. Rauman kaupunki panostaa kuluvana vuonna kuvataiteen markkinointiin ja messuosasto oli yksi tapa tehdä kuvataiteilijoita tunnetuksi.

Sepän talon näyttelyssä on esillä suurin osa messuteoksista. Jokainen teos on vastavalmistunut messuja varten. Pääosin maalausta, grafiikkaa ja keramiikkaa tekniikkana esittelevien teosten joukossa on muutama kokeilevampi kooste. Näyttely on erinomainen tilaisuus katsojalle testata oma tietämys raumalaisista taiteilijoista.

Messuja varten painettiin uusi esite, josta selviää ne taiteilijoiden työhuoneet ja galleriat, joissa yleisön on mahdollista vierailla. Esitteestä otetaan suuren suosion vuoksi uusintapainos. Graafisen ilmeen suunnitteli Annastiina Mäkitalo.

Messu Pop-up Sepän talossa on avoinna 10.-12.10.2014, pe klo 15-17 ja la & su klo 11-14.


 

SOFT Sepän talossa 16.-19.10.2014

Pöly Vol II on sarja valokuvia, jotka on kuvattu syyskuussa tyhjillään olleessa Sepän talossa.

Useiden vuosien hiljaiselo on pysäyttänyt talon elämän menneisyyteen. Talosta on tullut unien talo, sen tyhjät huoneet ja hiljaisuus huokuvat jotain niin merkillisen mystistä, että tunnelma haluttiin taltioida valokuvin. Ajan kuluminen näkyy repaleisissa tapeteissa, pölyssä, kuolleissa kärpäsissä ja unohdetuissa tavaroissa.

Nyt Sepän taloon esille tulevat valokuvat ovat tuon ihmeellisen ja oudon kauneuden näkyväksi tekemistä. Kuvat ovat kokemusta siitä kun aika pysähtyy ja nykyaika on poissa.

Taiteilijaryhmä SOFT tutkii maailmaa henkilökohtaisena ja kehollisena. SOFT-taiteilijaryhmän muodostaa kaksi kuvataiteilijaa.

Pöly Vol II -näyttely Sepän talossa on avoinna 16.-19.10.2014, to & pe klo 15-17 ja la & su klo 11-14.